Europa League billetter

Europa League er en videreudvikling af dens forgænger, UEFA Cuppen. Der er kommet flere penge og mere prestige i turneringen de seneste år. Det skete som en konsekvens af, at UEFA har arbejdet målrettet på at gøre turneringen mere attraktiv for de store klubber.

Selvom Europa League er skridtet lige under Champions League, så skal turneringen bestemt ikke undervurderes. Hvert år er turneringen beriget med store og traditionsrige klubber. I denne sæson optræder således klubber som mægtige Manchester United, Tottenham, Roma, Fiorentina, Villarreal, Celta Vigo, Lyon, Ajax og mange, mange flere.

Det skorter dermed ikke på hverken prominente klub- eller spillernavne i Europa League.

Treerne fra Champions League er med

Hvad der også er med til at kaste stjernestøv over turneringen er, at de otte treere fra Champions Leagues indledende gruppespil får en billet til at fortsætte deres europæiske eventyr i Europa League.

Turneringen, der gik fra at hedde UEFA Cup til Europa League i 2009/2010-sæsonen, har været meget præget af spanske hold. Således har vinderen i fem ud af syv sæsoner været fra Spanien. Atlético Madrid vandt det første og det tredje år, mens Sevilla har taget sig af trofæet i de seneste tre sæsoner. Indimellem har Porto og Chelsea også løftet trofæet.

Store præmier og billet til Champions League

Da Porto vandt i 2011, fik de 58 millioner kroner ud af anstrengelserne. Den præmiesum har UEFA hævet til næsten det dobbelte, så der således er 114 millioner til vinderen i dag.

Som krølle på halen får vinderen en billet til den kommende sæsons Champions League, hvilket hurtigt kaster over 100 millioner kroner af sig.

De store klubber, pengene og prestigen gør Europa League til en turnering, der ikke længere ses ned på af sværvægterne.

Hold

Europa League Kampprogram 2024 | 2025