Europa League billetter

Undersøg alle Europa League billetter

Fakta

Europa League er en videreudvikling af dens forgænger, UEFA Cuppen. Der er kommet flere penge og mere prestige i turneringen de seneste år. Det skete som en konsekvens af, at UEFA har arbejdet målrettet på at gøre turneringen mere attraktiv for de store klubber.

Selvom Europa League er skridtet lige under Champions League, så skal turneringen bestemt ikke undervurderes. Hvert år er turneringen beriget med store og traditionsrige klubber. I denne sæson optræder således klubber som mægtige Manchester United, Tottenham, Roma, Fiorentina, Villarreal, Celta Vigo, Lyon, Ajax og mange, mange flere.

Det skorter dermed ikke på hverken prominente klub- eller spillernavne i Europa League.

Treerne fra Champions League er med

Hvad der også er med til at kaste stjernestøv over turneringen er, at de otte treere fra Champions Leagues indledende gruppespil får en billet til at fortsætte deres europæiske eventyr i Europa League.

Turneringen, der gik fra at hedde UEFA Cup til Europa League i 2009/2010-sæsonen, har været meget præget af spanske hold. Således har vinderen i fem ud af syv sæsoner været fra Spanien. Atlético Madrid vandt det første og det tredje år, mens Sevilla har taget sig af trofæet i de seneste tre sæsoner. Indimellem har Porto og Chelsea også løftet trofæet.

Store præmier og billet til Champions League

Da Porto vandt i 2011, fik de 58 millioner kroner ud af anstrengelserne. Den præmiesum har UEFA hævet til næsten det dobbelte, så der således er 114 millioner til vinderen i dag.

Som krølle på halen får vinderen en billet til den kommende sæsons Champions League, hvilket hurtigt kaster over 100 millioner kroner af sig.

De store klubber, pengene og prestigen gør Europa League til en turnering, der ikke længere ses ned på af sværvægterne.

Europa League 2017/2018

Europa League-HOLD

AEK Athens
Apollon Limassol
Arsenal
Astana
Atalanta
Athletic Bilbao
Austria Vienna
Bate Borisov
Braga
Crvena Zvezda
Dynamo Kiev
Everton
Hapoel Beer Sheva
Hertha Berlin
Hoffenheim
Istanbul Basaksehir
Koln
Konyaspor
Kopenhamn
Lazio
Lokomotiv Moskva
Ludogorets
Lugano
Lyon
Maccabi Tel Aviv
Marseille
Milan
Nice
Ostersunds FK
Partizan Belgrad
Real Sociedad
Red Bull Salzburg
Rijeka
Rosenborg
Sheriff Tiraspol
Skenderbeu
Slavia Prague
Steaua Bukarest
Vardar
Viktoria Plzen
Villarreal
Vitesse
Vitoria Guimaraes
Young Boys
Zenit
Zlin
Zorya Luhansk
Zulte Waregem