Fa Cup billetter

The English Football Association Challenge Cup, normalt benævnt som FA Cuppen, er den ældste knockout klub turnering i verden. Turneringen er drevet af det engelske fodboldforbund, og der er særskilte turneringer for mænd og kvindefodbold.

FA Cuppens oprindelse kan spores tilbage til 1871, hvilket er sæsonen hvor den blev indført. Konkurrencen har aldrig ændret format, og er åben for alle hold i den øverste division gennem fodboldligaen, og herunder også non-liga hold fra pyramide systemer. Således, kan alle klubber fra professionelle til amatører konkurrere.

Konkurrencen nyder stor hengivenhed fra fans og ”besejrede giganter” er berømte; det er her en relativ minoritetsklub kan gå op imod, og besejre en meget større (og højere placeret inden for liga systemet) modstander. Dette kan føre til meget økonomisk lukrative kampe for de mindre hold, der spiller mod større modstandere.

Til trods for dette, når de lavere divisionshold dog sjældent til de senere faser af turneringen, men det er dog ikke uhørt for et hold fra en lavere liga, at nå til kvart og endda semifinalerne. Det eneste ikke-liga hold til at vinde FA Cuppen, var Tottenham Hotspur Football Club tilbage i 1901.

Et massivt verdensomspændende publikum tuner ind på FA Cup finalen hvert år, og cuppen rummer mange historier om ”tæt-ved” og ”besejrede giganter” fra næsten enhver klub op gennem tiderne. Romantikken ved cuppen, som den kaldes, fastholder til dags dato, tilhængernes opmærksomhed, selv hvis en klub står til nedrykning fra en division.

Fa Cup Kampprogram 2023 | 2024

25

Maj

2024

Manchester City

vs

Manchester United

Etihad Stadium

FA Cup

fra 5 727,-

Læs mere