Fa Cup billetter

FA Cuppens oprindelse kan spores tilbage til 1871, hvilket er sæsonen hvor den blev indført. Konkurrencen har aldrig ændret format, og er åben for alle hold i den øverste division gennem fodboldligaen, og herunder også non-liga hold fra pyramide systemer. Således, kan alle klubber fra professionelle til amatører konkurrere.

Konkurrencen nyder stor hengivenhed fra fans og ”besejrede giganter” er berømte; det er her en relativ minoritetsklub kan gå op imod, og besejre en meget større (og højere placeret inden for liga systemet) modstander. Dette kan føre til meget økonomisk lukrative kampe for de mindre hold, der spiller mod større modstandere.

Til trods for dette, når de lavere divisionshold dog sjældent til de senere faser af turneringen, men det er dog ikke uhørt for et hold fra en lavere liga, at nå til kvart og endda semifinalerne. Det eneste ikke-liga hold til at vinde FA Cuppen, var Tottenham Hotspur Football Club tilbage i 1901.

Et massivt verdensomspændende publikum tuner ind på FA Cup finalen hvert år, og cuppen rummer mange historier om ”tæt-ved” og ”besejrede giganter” fra næsten enhver klub op gennem tiderne. Romantikken ved cuppen, som den kaldes, fastholder til dags dato, tilhængernes opmærksomhed, selv hvis en klub står til nedrykning fra en division.

fa cup Kampprogram 2018/2019

VS
Etihad Stadium FA Cup
VS
Vicarage Road FA Cup
VS
Molineux Ground FA Cup
VS
Craven Cottage FA Cup
VS
The Den FA Cup
VS
Stamford Bridge FA Cup
VS
Loftus Road FA Cup
VS
Selhurst Park FA Cup
VS
Anfield FA Cup
VS
The Valley FA Cup
VS
Emirates Stadium FA Cup