Coppa Italia billetter

Den italienske cupturnering, Coppa Italia, er fyldt med spænding og tradition – og så er den alle de andre klubbers bedste chance for at komme til fadet, uden at suveræne Juventus hapser det hele, sådan som de har for vane at gøre det.

Coppa Italia – i dag også bare kaldet TIM Cup, da den er sponsoreret af telegiganten TIM - blev spillet for første gang i 1922, hvor den blev vundet af Vado. Herefter blev turneringen først afholdt igen i 1935/1936-sæsonen, hvor Torino FC vandt turneringen. Siden da har en anden Torino-klub, nemlig Juventus, taget over og holder i dag rekorden for flest titler.

Suveræne Juventus

Juventus er yderst overlegne i Italien og har vundet Coppa Italia flest gange af alle. 11 gange har ”Den Gamle Dame” gået hele vejen – heriblandt de seneste to sæsoner.

De sort- og hvidstribede er dog ikke det hold, der har været i finalen flest gange. Det har Roma med deres 17 finaler, hvilket har kastet ni titler af sig. Juventus har indtil videre kun 16 finaler på samvittigheden.

De store hold vinder Coppa Italia

Cupturneringer verden over er kendte for overraskelser, og Coppa Italia er ingen undtagelse. Det er dog sjældent, at en mindre klub går hele vejen. Men store overraskelser i løbet af turneringen ser man hvert år. Sidst en mindre klub – men dog et Serie A-mandskab – vandt trofæet, var i 1996/1997-sæsonen, hvor Vicenza stod øverst på skamlen.

Siden da har storholdene Parma, Lazio, Inter, Fiorentina, Milan, Roma, Napoli og Juventus taget sig af pokalen.

Foruden hæder, ære og penge er der også en plads i den efterfølgende sæsons Europa League at spille om.

Alle hold fra Italiens fire bedste ligaer deltager i turneringen.

Hold

Coppa Italia Kampprogram 2024 | 2025