Championship billetter

Den engelske anden division inden for professionel fodbold blev relanceret i 2004 som The Football League Championship, ofte blot kaldet The Championship. Ligaen har et op- og nedrykningssystem med den engelske Premier League. Spillere fra Championship har ved lejlighed repræsenteret deres land på fuldt internationalt plan, og det mere end nogen anden liga i Europa.

Football League Championship blev dannet i 2004, og var fra 1992 tidligere kendt som Football League First Division, efter første division blev til den engelske Premier League. Før 1992, var ligaen kendt som Division 2, hvilken den havde været siden stiftelsen i 1892.

Interessant nok, tildeles mestrene fra Football League trofæet fra Football League Championship trofæ, hvilket er det samme trofæ som den tidligere første Divisionsvinder blev tildelt. Dette blev overleveret til The Championship ved dannelsen af den engelske Premier League.

Championship er set i hele verden, og er berømt for sine konkurrenceprægede salgsfremstød og hundekampe for at undgå nedrykning. I modsætning til andre lande, tiltrækker klubber i Championship regelmæssigt investeringer fra investorer fra hele verden, som de ser som et adgangsgivende hold, der er værd at investere i med det formål, at gøre dem til en premier league succes.

Uden for topligaen, er The Championship den rigeste anden divisions liga inden for fodboldens verden, og interessant nok, er de den syvende rigeste division i Europa. Desuden med gennemsnitlige tilskuertal på over 17.000, er Championship den mest sete anden division i Europa.

Hold

Championship Kampprogram 2024 | 2025