Copa Del Rey billetter

Den spanske pokalturnering blev først gang afholdt i 1903 til ære for den daværende spanske konge. FC. Barcelona dominerer antallet af trofæer, men er skarpt efterfulgt af Athletic Bilbao fra Nordspanien.

Pokalturneringen har intet mindre end 84 deltagende hold, og der spilles 5 indledende runder, efterfuldt af kvartfinaler, så semifinaler og til sidst finalen. De lavest rangerede hold som deltager er fra den spanske 3. division, og holdene fra den bedste spanske liga, La Liga, indtræder først i 4. runde.

FC. Barcelona dominerer Copa Del Rey

De spanske ærkerivaler FC. Barcelona og Real Madrid har mødt hinanden mange gange i turneringen – og det foregår altid i intense opgør, både på og udenfor banen.

Senest mødtes de i finalen i 2014, hvor Real Madrid vandt trofæet med en sejr på 2-1, med et sent mål i kampen. Barcelona dominerer dog antallet af trofæer med hele 27 triumfer, mod Real Madrids 19. Senest vandt Barcelona pokalen i 2015, hvor de besejrede Sevilla i en højdramatisk kamp.

Copa del Generalísimo

Turneringen har flere gange skiftet navn. Senest skiftede den navn fra Copa del Generalísmo, som den hed i Francisco Franco’s regeringstid. Det skete da Franco døde i 1975 og turneringen atter blev døbt Copa Del Rey, som vi kender den i dag.

Kort om Copa Del Rey

Finalen spilles forskellige steder i Spanien og dette har ofte skabt stor debat i hele det fodboldglade land. Således er der blevet spekuleret meget i om Real Madrid har forsøgt at undgå, at FC. Barcelona skulle spille finale på Real Marid’s hjemmebane, da de flere gange har startet en større stadionrenovation lige op til finalen.

Vinderen af Copa Del Rey kvalificerer sig direkte til Europa League den efterfølgende sæson.