Huddersfield indgyder håb i Championship-klubberne

Huddersfield indgyder håb i Championship-klubberne

Huddersfield Town rykkede sensationelt op i Premier League i sidste sæson. I indeværende sæson har det udelukkende handlet om overlevelse for klubben, som har tre danskere i truppen. Og det er faktisk en mission, som er tæt på at lykkes her med fire spillerunder tilbage.

Da Huddersfield den 29. maj 2017 sikrede sig oprykning til Premier League via en lang og udmarvende kamp med efterfølgende forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence mod Reading, måbede hele fodboldeuropa. En miniput af en klub skulle nu spille i Premier League.

Op- og nedturene i verdens hårdeste liga

Alle havde på forhånd dømt Huddersfield til at være det rene nedrykningsfodder. De ville ikke have en chance i Premier League, var vurderingen fra mange. Men deres skøn skulle senere komme dem til skamme. I løbet af sæsonens første seks kampe havde ”The Terriers” blot tabt en enkelt kamp, og kuriøst nok lå holdet faktisk på førstepladsen, da Aaron Mooy blev matchvinder i 1-0-sejren mod Newcastle i anden spillerunde.

Generelt kan det siges, at Huddersfield – efter deres standarder – havde et formidabelt 2017 i Premier League. Omvendt godt har det kørt i 2018, hvor der er blevet længere imellem snapsene, når det kommer til sejre. Dette betyder, at klubben med de tre danskere i truppen, nemlig Mathias ”Zanka” Jørgensen, Jonas Lössl og Philip Billing, er gået fra en betryggende midterplacering til en tilværelse i nærheden af de tre nedrykningspladser.

Med fire kampe tilbage af sæsonen har sensationsklubben godt nok seks point ned til Southampton, som ligger på den forkerte side af nedrykningsstregen, men slutprogrammet ser meget svært ud, da modstanderne hedder Everton, Manchester City, Chelsea og Arsenal.

Når hårdt arbejde er din stærkeste valuta

Selvom Huddersfield fik en enorm kapitalindsprøjtning ved at rykke op i Premier League, betyder det langt fra, at de kan bruge de samme summer på spillerindkøb, som for eksempel nogle af de førnævnte storklubber kan det. Da oprykningen blev en realitet, brugte klubben 215-255 millioner kroner på at forstærke spillertruppen. Det kan lyde af meget, og det er det også, når vi tænker på danske forhold. Det er dog småmønter, sammenlignet med hvad de store hold spenderer blot på én spiller. Tag for eksempel Manchester United, som i sommeren 2016 brugte i omegnen af 800 millioner kroner på den franske verdensstjerne Paul Pogba.

Mathias ”Zanka” Jørgensen, som var én af Huddersfields Premier League-forstærkninger, blev hentet i FC København for cirka 20 millioner kroner. Det understreger meget godt, hvilken forskel der trods alt er på top og bund i Premier League. Ergo er det ikke på tykkelsen af ”muldvarpen,” at Huddersfield skal gøre sig gældende. Det er snarere knofedt og gåpåmod.

The Championship-klubberne øjner en mulighed

Klubberne i landets bedste række, The Championship, er naturligvis godt klar over Huddersfields økonomiske rammer og lader sig i den sammenhæng inspirere af ”The Terriers.” Der er opstået en ”kan de gøre det, kan vi også”-mentalitet i store dele af rækken. Ikke mindst hos de klubber, som p.t. ligger med gode muligheder for at rykke op og som heller ikke har de store økonomiske muskler at spille med. Her tænkes der ikke på klubber som Wolverhampton og Aston Villa, som begge er fint ”polstrerede” The Championship-klubber, men mere navne som Millwall, Cardiff og Fulham.

For disse klubber er Huddersfield Town et godt forbillede på, at du ikke behøver at spendere det, der svarer til et mindre afrikansk lands årlige BNP for at klare dig i Premier League.

Uanset om Huddersfield klarer skærene eller ej, har de indgydt håb og optimisme for deres ligestillede i landets næstbedste række.