Eredivisie billetter

Eredivisie er den øverste division inden for professionel herrefodbold i Holland. Med stiftelse tilbage i 1956, kom dannelsen af ligaen kun to år efter en professionel fodbold forening blev dannet i landet. Ligaen er blevet stærkere og stærkere, og i 2013 var Eredivisie rangeret af UEFA som den niende bedste liga i Europa.

I lighed med de fleste professionelle ligaer i Europa spilles sæsonen fra august til maj hvert år. Eredivisie består af 18 klubber, og et op- og nedrykningssystem er på plads med anden division inden for professionel hollandsk fodbold.

Siden stiftelsen har Eredivisie set 3 primære titeludfordrere, med AFC Ajax som vinder af imponerende 32 nationale titler. De to andre klubber, der har sikret, at trioen har domineret hollandsk professionel fodbold er PSV Eindhoven og Feyenoord. Siden 1965, er det hollandske mesterskab altid gået til disse tre klubber, med undtagelse af tre tilfælde, hvor AZ og FC Twente tog titlen.

Eredivisie har gennemgået en række navneændringer i løbet af årene, og mellem 1990 og 1999 var ligaen kendt som PTT Telecompetitie – opkaldt efter dens hovedsponsor. Efter 1999 blev ligaen kendt som KPN Telecompetitie efter sponsoren ændrede navn, og til sidst som KPN Eredivisie i 2000.

I lighed med ligaerne i Frankrig, Italien og Spanien, har Eredivisie stor popularitet i de asiatiske markeder, og klubben hægter sig på lukrative indtægtstrømme gennem merchandise og tv-rettigheder.

Hold

Eredivisie Kampprogram 2023 | 2024