Se og oplev Liverpool

Liverpool er om nogen en af de store fodboldbyer, men derfor er der alligevel også andre spændende ting at se på og foretage sig under et fodboldbesøg i Liverpool. For byen er i den grad også forbundet med musik og er derfor bl.a. udpeget til at være en "City of Music" af UNESCO. Og så skal vi  ikke glemme at Liverpool for evigt er forbundet med The Beatles.

De fire medlemmer af The Beatles voksede op i byen og de har blandt andet spillet live næsten 300 gange på Cavern Club (placeret på Mathew Street). På netop samme gade findes også en statue af John Lennon. For at se en statue af alle Beatles-medlemmerne, skal du bevæge dig ned til havnen, hvor du finder en helt unik statue af alle fire medlemmer på byens havnefront.

Der findes naturligvis mange forskellige guidede ture rundt i byen, der handler om The Beatles og de steder der er forbundet med gruppens medlemmer. Du kan også besøge byens turistkontor for at få tips om, hvordan du kan finde alt om the Beatles i byen. For der findes også rigtig meget, som du kan komme til på egen hånd uden en guidet tur.

Musik i Liverpool

Der er naturligvis mange muligheder for at lytte til levende musik i City of Music, Liverpool, og for eksempel er der ofte bands som spiller (uden entrépris) på pubber og på barer såsom Druer, The Caledonia, Cavern Club, The Shipping Forecast, Kazimier Have og Studio 2nd.

Museer i Liverpool

Byen byder også på et stort udvalg af spændende og interessante museer, hvoraf flere har gratis adgang.

Et museum, som kan være interessant at besøge, og som er gratis, er Merseyside Maritime Museum, som fortæller historien om Liverpool havns udvikling gennem historien og omhandler bl.a. Titanic, smugleri og lignende. Du finder museet ved Albert Dock på havnen, og det er åbent dagligt kl. 10-17.

Mad i Liverpool

For dem der ønsker at få sig et billigt måltid i Liverpool, er Bold Street en gade, som bestemt er værd at besøge. Her finder du restauranter i forskellige prisklasser, herunder mange billige asiatiske restauranter og unikke lokale gaderestauranter. Skal du blive mæt til en rigtig god pris, kan du finde en asiatisk buffetrestaurant, hvor du altid kan spise så meget, som du kan til en fast, lav pris.

Tranport i Liverpool

Der findes et billigt dagskort, der er gyldigt til alle Liverpools offentlige transportmidler (Mersey Travel). Har du et dagskort, så kan du bl.a. bruge dette til at komme frem til og tilbage fra Anfield Road. Prisen er 3,90 pund for en dag og kaldes et Saveaway Day-kort (husk at vælge at det skal være gyldigt til zone C).

Turistkontorer i Liverpool

Når du er i Liverpool finder du byens turistkontorer på en række forskellige steder. Der kan du altid få tips og råd til dit besøg i byen. Du kan for eksempel besøge Albert Dock Visitor Centre TIC ved havnen (Anchor Courtyard), som er åben dagligt mellem 10.00-17.30 (april-september) og 10.00-17.00 (oktober til marts).

Du kan også besøge turistkontoret i lufthavnen (Liverpool John Lennon Airport TIC) som har åbent fra 8-18 eller togstationens Liverpool Information Centre, Platform 7, Lime Street Station, som har åbent fra 9-16.30.

Fodbold i Liverpool

Endelig er der selvfølgelig det, det hele handler om: Fodbold. Du kan finde fodbold billetter til Liverpool her: http://www.fodboldbilletter.com/liverpool/billetter/