Sådan spiser du billigt i Italien

Hvis du skal til Italien for at se fodbold, og gerne vil spise billigt, findes der en smart måde at kombinere gode drikkevarer med gratis snacks.

I Italien findes der nemlig noget der kaldes ”aperitivo”, som indebærer at visse barer (typisk mellem 18 og 21 om aftenen) tilbyder snacks i forskellige former til hvem end der køber et glas vin eller en drink (ofte er der tilmed mulighed for at købe alkoholfri drikkevarer og endda få gratis snacks hertil).

Dette fænomen findes hyppigst i det nordlige Italien (eksempelvis Milano), men figurerer også i mange storbyer (eksempelvis Rom), samt i flere af de mindre byer i hele Italien. Når det kommer til tidspunktet på dagen, foregår det typisk om aftenen, men du kan også finde barer, hvor der også serveres aperitivo midt på dagen eller i løbet af eftermiddagen. Det gælder helt enkelt om at tage en tur rundt omkring i byen (når du er sulten) og holde øjnene åbne efter barer med mange mennesker, som drikker vin og spiser snacks.

Hvad består en aperitivo af?

Hvilken slags snacks det handler om varierer. Det kan være alt fra ost, oliven, nødder, chips og andre former for snacks. Men det kan også handle om mere mættende aperitivo-snacks i form af minipizzaer, patéer, brød med kød, grillede grøntsager, fritterede ris kugler og æg-retter. Oftest bliver det serveret i form af småbidder, som du så typisk kan spise med en tandstik.

Få en sjov aften ud af at spise aperitivo

Giv dig helt enkelt ud på en aftentur i den by du besøger (efter fodboldkampen) og vandr rundt omkring og kig ind til barerne. Serveres der aperitivo, så træd ind og bestil noget at drikke og gå ombord i snacksne. Eftersom der sandsynligvis findes flere steder med gratis snacks, er der gode muligheder for helt enkelt af vandre mellem barerne og drikke godt, spise snacks, have det hyggeligt og sjovt og blive mæt som tiden går. Du får helt enkelt en sjov aften i byen og fylder maven uden, at du behøver at betale for en dyr middag på en restaurant.

Hvad koster det at blive mæt på den måde?

Udgifterne for drikkevarerne du bestiller vareirer selvfølgelig afhængigt af dit valg, og sommetider også af hvilken slags snacks der tilbydes. Generelt plejer det billigste valg at være et glas vin eller et glas frugtjuice.

Når det gælder drinks findes der mange forskellige varianter, men de er normalt også dyrere end vin. Ofte er vin i en eller anden form dog en af ingredienserne i en aperitivo-drink. Nogle almindelige drinks er:

Dine italienske fodboldbilletter finder du her: http://www.fodboldbilletter.com/serie-a/billetter/