Overnat billigt i London

London er ikke ligefrem kendt som en billig by, når det gælder overnatningsmuligheder. Derfor kan en fodboldtur til London hurtig blive dyr, hvis du bare booker dig ind på det første og dyreste hotel. Det kan dog lade sig gøre at finde overnatningsmuligheder til budgetpriser, hvis man kigger sig lidt for. Her giver vi nogle gode tips.

Skal du på fodboldtur til London, skal der også være plads til pubs, pints og fodbold i rejsebudgettet og ikke kun dyre hotelovernatninger. Der findes heldigvis muligheder for budgetovernatninger både på billige hoteller, vandrehjem og privat indkvartering. Her kigger vi på mulighederne.

Bed og Breakfast på vandrerhjemmet

Har du ikke noget i mod at sove i en sovesal sammen med andre rejsende, findes der masser af vandrehjem eller hostels, som det også kaldes i London. Det er primært rygsækrejsende, der benytter sig af hostels, så hvis du synes, det er spændende at møde unge fra hele verden og ikke har noget i mod fest og ballade, er en overnatning på hostel en god og billig løsning.

Som regel er der morgenmad med i prisen, hvilket betyder toast, marmelade samt kaffe eller te. På de fleste hostels er der desuden et køkken, hvor du selv kan tilberede din mad, så du ikke behøver spilde penge på dyre restaurantbesøg. Prisen for at overnatte på Hostel er som regel 7-8 pund pr. nat. Jo flere du skal dele sovesal med, jo billigere er overnatningen som regel.

Et område, der byder på mange billige overnatningsmuligheder, er området omkring Kings Cross i det nordøstlige London. Det er måske ikke ligefrem det mest charmerende område, men du har alt, du skal bruge lige i nærheden: Billige restauranter og fastfood outlets, hæveautomater, pubs og gode transportmuligheder til hele London. Eksempelvis tager det kun ca. en halv time at gå til Covent Garden.

Et andet område hvis du gerne vil bo billigt i London på en sovesal, er Bayswater og Queensway i den nordvestlige del af London. Ligesom Kings Cross har du her alt, hvad du skal bruge lige i nærheden.

Et tredje område i London, hvor der er mange overnatningsmuligheder, hvis du rejser på et stramt budget, er Earls Court i det vestlige London. Earls Court er også lidt af et backpacker-område, som byder på masser af pubs, billige restauranter, købmandsbutikker, hæveautomater mv.

På Londons officielle turistside visitlondon.com finder du masser af information om de forskellige hostels og priser mv.

www.visitlondon.com/where-to-stay/cheap-accommodation

Eget værelse på easyHotel

Hvis du ikke har lyst til at overnatte i sovesal, men stadig gerne vil holde dine udgifter på et lavt niveau, er Easyhotel et godt alternativ. Hotellet fungerer som et lavprisflyselskab. Det betyder, at jo tidligere du booker værelset, jo billigere er det. Værelserne er spartansk indrettede, men rene og pæne. Der er strengt taget kun en seng, et toilet og et bad. Hvis du skal have adgang til Wi-Fi, skal du betale ekstra. Der er ikke morgenmad med i prisen, og der er heller ikke adgang til et køkken, hvor du kan tilberede morgenmad. Så det med at spise må du klare ude i byen.

www.easyhotel.com/hotels/united-kingdom

Privat overnatning

Et nyt alternativ der er blevet meget populært de senere år, er privat overnatning, hvor du lejer et værelse i et privat hjem eller en hel lille lejlighed. Det er især internetportalen Airbnb, der formidler kontakten til udlejerne.

Airbnb er kort fortalt en online markedsplads for udlejning og booking af overnatningsmuligheder. Det er ofte meget billigere end at bo på hotel, når du bor privat. Samtidig kommer du helt tæt på de lokale, fordi du bor side om side med udlejeren eller andre mennesker. Du kan finde private overnatningsmuligheder i hele London via Airbnb. Derfor er Airbnb en super god mulighed, hvis du rejser på et stramt budget.  

www.airbnb.dk