League One billetter

Englands tredjebedste liga har skiftet navn fire gange siden det oprindelige navn, Division Three, i 1920. Hvad League One måske ikke har i niveau i forhold til de to større ligaer, har den til gengæld i atmosfære og passion!

Tag ikke fejl af League One. Godt nok er det kun Englands tredjeøverste hylde, det drejer sig om, men der er trods alt tale om primært fuldtidsprofessionelle klubber. Dermed skal ligaen ikke undervurderes, og den har da også leveret en lang række af cupturnerings-overraskelser gennem tiden. Ikke mindst da Leeds tilbage i 2010 besejrede de forsvarende engelske mestre fra Manchester United med 1-0 på Old Trafford i FA Cuppen.

Europas måske bedste atmosfære

De lidt lavere engelske rækker er berømte og berygtede for deres intensitet og gode stemning på stadionerne. Her er dyderne ikke nødvendigvis flot og poleret fodbold, men derimod primært hård fight og taklinger, der runger hele vejen ned til den lokale pub. Når de tekniske færdigheder hos spillerne ikke er lige så gode som i de øvre ligaer, må der kæmpes med andre midler!

Spillernes fight på banen smitter af på tilskuerne, der har ry for at synge og skråle gennem alle 90 minutter, samt oftest resten af dagen på stampubben, hvis hjemmeholdet vinder.

Kort om League One

Ligaen er sponsoreret af Sky Bet og rummer 24 hold. Heraf rykker nummer 1 og 2 op, mens tredjepladsen til sjettepladsen kæmper om den sidste oprykningsplads i et playoff-spil. De fire nederste rykker ned i League Two.

Rækken har skiftet navn fire gange:

1920-1921: Division Three

1921-1958: Division Three North/South

1958-1992: Division Three

1992-2004: Division Two

2004-nu: League One

Ligaen råder desuden hvert år over tidligere storhold, der drømmer om gyldne tider igen. I 2016/2017-sæsonen gælder det for eksempel Coventry, Bolton og Charlton.

Hold

League One Kampprogram 2023 | 2024