Gratis museer i Manchester

Ved et besøg i Manchester, skal fodbold selvfølgelig stå i fokus, når du ser en kamp med City eller United. Men hvad skal du foretage dig, når du ikke er til fodboldkamp? Ja, der kan du delvis lade fodbolden stå i fokus også. Der findes nemlig et kæmpestort museum, der også omhandler det vidunderlige spil fodbold.

National Football Museum ligger centralt placeret i Manchester og viser mere end 100.000 ting som fremfor alt omhandler engelsk fodbold og de seneste 150 års fodboldhistorie.

I museet finder du blandt andet en Hall of Fame med de bedste spillere, managers og hold i engelsk fodbold, mulighed for at lytte til gamle BBC radioudsendelser fra kampe og tage del i hvordan fankulturen har udviklet sig igennem historien. Du finder dette museum i de fem første etager af glasbygningen Urbis. Der er fri entré og museet er dagligt åbent fra klokken 10-17.

Se mere om museet her:

www.nationalfootballmuseum.com/plan-your-visit

 

30 museer med fri entre

Hvis du har tid og lyst til at besøge nogle flere museer, findes der yderligere omkring 30 forskellige museer med fri entre at vælge imellem. Eksempelvis er der Astley Green Museum, der er en forhenværende mine, der var i drift indtil for cirka 30 år siden, men som i dag er et utroligt spændende museum.

Eller hvorfor ikke besøge Bolton Steam Museum, hvor du blandt andet kan kigge nærmere på 25 gamle dampmaskiner. Der findes desuden flere gratis museer med dampmaskiner (så elsker du damp og maskiner, er du kommet til det rigtige sted).

Byen huser også et museum med brandvæsnet som hovedtema (Greater Manchester Fire Service Museum) og et politimuseum (Greater Manchester Police Museum & Archives) som viser hvordan en historisk politistation så ud.

Der er altså gode muligheder for, at du under din fodboldrejse til Manchester, kan kombinere en virkelig folkelig kultur i form af at se fodbold, med kultur i form af at besøge museer (som minimum bør du besøge fodboldmuseet), der rent faktisk også er interessante for den almindelige fodboldfan.

 

Yderligere informationer omkring byens museer finder du på turistsiden, og vil du specifikt have information om gratismuseer, skal du klikke på ”Filter Results by” og derefter vælge ”Free Admission” i søgefeltet på denne side:

www.visitmanchester.com/what-to-do/attractions/museums-galleries

 

Gratis transport med Metroshuttle

Der findes også en god måde at komme gratis rundt i Manchester på, nemlig via gratisbusserne Metroshuttle. Der findes 3 forskellige ruter gennem byen, perfekt til at transportere dig mellem de forskellige bydele og seværdigheder.

Busserne stopper blandt andet ved Picadilly Station, China Town, Manchester Central, Victoria Station, Northern Quarter og Oxford Station. Afgang er mellem klokken 7-19 på hverdage, 8-19 på lørdage og 10-18 på søndage. 

Se mere info på denne side:

www.tfgm.com/buses/Pages/metroshuttle.aspx

 

Gode turistråd om Manchester

Kig nærmere på turistsiden for at få flere gode råd til, hvad du kan se og lave i byen, og bliv inspireret til at finde på en masse sjov. Blandt andet kan du på siden finde en masse om forlystelseslivet og få tips til, hvor du kan finde de bedste barer, pubber og natklubber:

www.visitmanchester.com

 

Her finder du fodboldbiletterne

Men selvfølgelig er du først og fremmest komme til Manchester for at se bold! Skal du have biletter til enten Uniteds eller Citys kampe, finder du de billigste priser her:

Manchester United: http://www.fodboldbilletter.com/manchester-united/billetter/

Manchester City: http://www.fodboldbilletter.com/manchester-city/billetter/

 

God rejse til Manchester.