Det rødglødende ”Derby della Capitale” i Rom

Planlægger du at rejse til Italien for at opleve kampen om Rom, så vil du her virkelig opleve passion og fodbold i en rødglødende og sprængfarlig kombination. At vinde et derby er altid et højdepunkt, uanset hvordan det går i ligaen.

Et særligt derby der virkelig betyder noget i storbyen Rom, er derbyet mellem AS Roma og SS Lazio, som naturligvis betyder alt for spillere, ledere og dem, der bor i byen. Dette derby kaldes Derby della Capitale.

Kombattanterne 

SS Lazio kom til verden som en forening i 1900 og tilbød blandt andet afholdelse af løb, svømning og kanosejlads. Et år senere kom fodbold til klubben og her vandt man snart næsten at, hvad der var muligt at vinde i byen.

Associazione Sportiva Roma – eller bare AS Roma – så første gang dagens lys i sommeren 1927 og er en sammenlægningen af ??de tre hold Fortitudo-ProRoma, Roma Foot Ball Club og Alba-Audace. Det nye fodboldhold fik Roms farver og de har siden fuldt byens stolte fodboldhold.

Rivaliseringen mellem holdene har eksisteret siden de spillede deres første kamp mod hinanden. Historisk set blev den første (af mange) "Derby della Capitale" spillet i 1929, da de her mødte hinanden første gang.
Det siges, at et kært barn har mange navne, og sådan er det også med hovedstadens derby, som ud over at blive kaldt Derby della Capitale, blandt andet bærer også navnet Derby del Cupolone.

Kamppladsen

Den mægtige arena for disse Rom-derbys er Stadio Olimpico, som har plads til lidt over 70.000 fanatiske fans og som desuden er hjemmebane for begge hold. Hvert holds respektive fans har deres sædvanlig plads bag deres klubs mål og herfra tilfører de farve og en unik stemning til derbyet.

Stadio Olimpico blev oprindeligt kaldt Stadio dei Cipressi, da man i 1927 begyndte byggeriet og det blev også uofficielt indviet med samme navn i 1937 (selvom det ikke var ikke helt færdigt). Efter Anden Verdenskrig fortsatte udbygningen af dette stadion og i 1953 indviedes det officielt med en kamp mellem Italien og Ungarn. Indtil De Olympiske Lege i 1960 blev kaldt stadion Stadio dei Centomila, hvorefter det ændrede navn til Stadio Olimpico.

Overnatningsmuligheder i Rom

Hvis du vil bo billigt i Rom, bør du finde et budgethotel tæt på Termini togstationen i det centrale Rom. Herfra kan du nemt tage ud til Stadio Olimpico ved at tage metroen (undergrundsbanen) på en af disse to måder:

  1. Tag Metro linje A mod Battistini og stå af på Ottaviano. Derfra tager du bus nr. 32 og står af på Piazzale della Farnesina.
  2. Alternativt kan du tage Metro linje A til Ottaviano og stå af ved Flaminio. Herfra tager sporvogn nr. 2 og står af på Piazza Mancini.

En standard billet (BIT) med Roms offentlige transport koster 1,50 Euro. Billetten er gyldig i 100 minutter og kan bruges på rejser i bus, metro og sporvogn (dvs. hele vejen ud til arenaen).

Hvis du planlægger at rejse mere rundt i byen under dit besøg, så er der forskellige muligheder for at købe billetter (gyldig på bus, metro og sporvogn). Der findes bl.a. følgende muligheder: En 24-timers billet til 7 Euro, en 48 timers billet til 12.50 Euro og en 72 timer til 18 Euro.

Køb billetterne her

Nu handler det bare om at planlægge det vigtigste, nemlig at købe billetter til en af de kommende Derby della Capitale, som kan gøres her: http://www.fodboldbilletter.com/serie-a/billetter/