Derfor er Messi verdens bedste

Meningerne er mange, og diskussionen er nærmest uendelig: Hvem er verdens bedste fodboldspiller? De fleste mener, det er enten Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi. Vi vil her forsøge med en redegørelse for, hvorfor det er Messi, der løber med titlen, selvom Ronaldo er den mest komplette af de to.

Messi er fem gange kåret til verdens bedste fodboldspiller. Senest i 2015. Den lille troldmands evige rival, Cristiano Ronaldo, er fire gange kåret til verdens bedste, og senest skete det i år. Altså kan Ronaldo lige nu kalde sig for verdens bedste fodboldspiller. Og det er måske slet ikke så ufortjent, når han har været med til at vinde Champions League, EM og VM for klubfodbold i det forgangne år.

Men hvis vi for en stund ikke tænker på titler og trofæer, men i stedet funderer over, hvor gode de to spillere er, når de er på deres højeste. Ændrer det så noget? Vi vil forsøge at finde frem til et svar via en kort gennemgang af hver at de to spilleres kvaliteter.

Ronaldo

Verdens bedste fodboldspiller anno 2016 er en målmaskine af en anden verden. Og det er bestemt ikke kun de nemme mål, han formår at score. Det er alle slags mål. Her lidt om hans styrker og svagheder:

Styrker: Skud, teknik, fabelagtigt hovedstødsspil, hurtighed og en naturlig evne til at stå på det rigtige sted på et rigtige tidspunkt. Desuden en dedikation og vindermentalitet sjældent set mage.

Svagheder: Der er ikke mange fingre at sætte på Ronaldo, men attituden kan der godt arbejdes på, når det ikke går hans vej.

Messi

Ligesom Ronaldo er Messi også en målmaskine af en anden verden. Og argentineren kan også score på mange forskellige måder, omend det er meget sjældent, vi ser den 170 cm høje argentiner score med hovedet.

Styrker: Skud, sublim teknik kombineret med en uovertruffen hurtighed og et virkelig godt blik for spillet generelt.

Svagheder: Messis klejne fysik er med til at gøre ham til verdens bedste fodboldspiller. Men det er samtidig også hans største svaghed. I de hårde fysiske dueller samt hovedstødsspillet er Messi ikke meget bevendt.

Konklusion

Ronaldo kan næsten det hele. I modsætning til Messi, så er Ronaldo yderst fordelagtig at have på holdet, når der skal forsvares mod høje bolde i eget felt. Og de offensive kvaliteter taler for sig selv. Ronaldo er med andre ord den mest komplette spiller af de to.

Når det så er sagt, så er Messis niveau på det, han kan, bare så højt, at det er utænkeligt, at det kan blive højere. Messi er knap så afhængig af sine holdkammerater, som Ronaldo er det, og derfor kan han nemmere afgøre kampene på egen hånd.

Argentineren gør næsten, hvad der passer ham, og soloturene, hvor han har fået topprofessionelle fodboldspillere til at ligne kegler, er tæt på utallige. Det lave tyngdepunkt kombineret med teknikken og hurtigheden gør Messi til noget outstanding. Og således vinder Messi med et mulehår foran Ronaldo.

Statistik:

Ronaldo: 658 kampe for Manchester United/Real Madrid med 498 mål og 182 assists til følge.

Messi: 553 kampe med 479 mål og 220 assists til følge for FC Barcelona.

Har du fået smag for at se magiske Messi live, så tøv ikke med at skaffe sine Barcelona-billetter!

Er du mere til Ronaldo, så skynd dig i stedet at klikke ind og find dine Real Madrid-billetter

Statistik-kilde: transfermarkt.com