We compare primary and secondary marketplaces. Prices might be higher or lower than face value.

De britiske fodboldfans er fulde af humor, selvironi, selverkendelse – og seriøsitet!

Britiske fodboldfans bliver ofte forbundet med hooliganisme og hårdføre typer, der drikker øl fra morgen til aften, samt klynger af bare overkroppe på stadion - selv når der er minusgrader! Alle disse elementer er da helt sikkert også med til at definere britisk fankultur, men der er mere i James Bonds landsmænd end som så.

Det var englænderne, der i 1800-tallet strukturerede det spil, vi i dag kender som fodbold. Siden da har befolkningen med den til tider så kælende accent bygget en masse traditioner og værdier op omkring spillet og det, der foregår før, under og efter kampene.

england og fodbold

De er skøre, de briter

Her kommer et ”lille” udpluk af briternes til tider sære vaner:

  • Bliver man banket til lirekassemand af et bedre hold, og man er håbløst bagud med 0-4, synger man om, at man vinder 5-4. Eller der jubles vildt og pludseligt over et imaginært mål.
  • Når en udenlandsk spiller skal vurderes, bruger de deres ubarmhjertige klima som målestok: ”Ja, han er god, men kan han gøre dét på en kold og blæsende tirsdag aften i Stoke?”
  • De elsker at lave sammenligninger. Wayne Rooney er blevet kaldt for ”Shrek”, og Jonjo Shelvey ligner – ifølge briterne – Voldemort fra Harry Potter-filmene. Sidstnævnte har fået fans til at råbe efter Shelvey, at ”Harry Potter is coming for you!”
  • Fansene følger ikke kun førsteholdet. Også reserveholdet og U-holdene følges tæt. Det hele handler om at følge med i, om der er en kommende ’Messi’ i din klub.
  • ”England ryger altid ud efter straffesparkskonkurrence,” siger man tit. Og der er noget om det. Så meget, at de altid selv heftigt overvejer at spille på det inden de store turneringer går i gang.
  • Alle i England – undtagen Manchester United-fans – hader Gary Neville. Men alligevel må de fleste fans blankt erkende, at han er den bedste tv-ekspert i nyere tid.
  • Der er ikke lige meget larm på alle de engelske stadions, og kommer man på et af dem med mindst larm, spørges/synges/råbes der ofte meget sarkastisk: ”Is this a library?!”
  • Der går sport i at udpege turisterne på stadion – og det er ikke svært! Du behøver ikke engang bede om at få taget dit billede. Går du med et såkaldt kamphalstørklæde (et, der er specielt lavet til netop denne kamp), eller viser du tydeligt, at du er imponeret, overrasket eller sågar fornærmet over, hvor meget der råbes og skriges rundt omkring dig på stadion, så spotter de dig på stedet.
  • Der er rigtig travlt i madboderne i og omkring halvleg, da alle her skal have en burger, en tærte, en hotdog eller nogen chips. Det er efter sigende det bedste måltid, en brite får på hele ugen.

 

Oplev den britiske fodboldkultur på nærmeste vis

De fodboldtossede briter har, som det ses, altså rigeligt med sære traditioner og vaner. Og så er den helt store traditionen med druk og optakt på diverse pubber end ikke nævnt!

Har du ikke allerede oplevet den britiske fodboldkultur på allernærmeste vis, så er det bare med at komme af sted! Der er for eksempel masser af store hold i London, og Tottenham med danske Christian Eriksen som midtbanedirigent er blot ét godt bud på et hold, der er værd at besøge.

Se det store udbud af fodboldbilletter til Premier League her.

 

Så kom ud af starthullerne og find dine Tottenham-billetter!