Champions League billetter

UEFA Champions League blev dannet i 1992, men er dog baseret på en turnering, der har kørt hvert år siden 1955. Turneringen, der tidligere var kendt som den europæiske Champions Cup eller blot Europa Cuppen, drives af UEFA, der er det europæiske ledelsesorgan for Association Football.

Champions League turneringen anses for at være den førende klubturnering i verden, og er højdepunktet inden for klubfodbold i Europa. Champions League finalen er en af de mest tv-transmitterede sportsbegivenheder i hele verden; de seneste år har seerantal nået 213 mio.

Forud for omstruktureringen af turneringen i 1992, var den europæiske Champions Cup en turnering, der havde en knockout struktur, hvor kun mestrene fra hver europæisk liga var tilladt adgang. Men med rebrandingen af konkurrencen kom et nyt format til turneringen, hvor de øverste fire finalister i de stærkeste ligaer i Europa ville konkurrere i en serie af mini-ligaer, før de gik videre til knockout turneringen. Dette nye format viste sig at være et enormt hit hos seerne, og tv indtægterne fra Champions League blev enorme, og konkurrencen om rettighederne til at vise kampene live blev ekstremt stor.

Forud for denne tidlige gruppe turneringsdel, er der en række af kvalifikationsrunder, der afholdes i mere traditionelt knockout format for hold fra svagere ligaer, eller dem, der sluttede lavere i deres egen liga. De 10 hold, der overlever denne fase, indgår så i gruppespillet med de hold, der ikke behøver at kvalificere sig.

Finalen i Champions League er en af de mest spændt afventede sportsbegivenheder, og er stærkt vist på fjernsynet og sponsoreret, på samme måde som den amerikanske Super Bowl.

Champions League Kampprogram 2023 | 2024

30

April

2024

Bayern München

vs

Real Madrid

Allianz Arena

Champions League

fra 11 315,-

Læs mere

1

Maj

2024

Borussia Dortmund

vs

Paris Saint Germain

Signal Iduna Park

Champions League

fra 4 349,-

Læs mere

7

Maj

2024

Paris Saint Germain

vs

Borussia Dortmund

Parc des Princes

Champions League

fra 4 219,-

Læs mere

8

Maj

2024

Real Madrid

vs

Bayern München

Santiago Bernabéu

Champions League

fra 6 805,-

Læs mere

1

Juni

2024

Champions League

vs

Final

Champions League

fra 37 375,-

Læs mere