Stadionrundture og fodboldmusser i Spanien

De største spanske fodboldbyer byder på gode og unikke muligheder for at kombinere fodbold, fodboldmuseer og stadionrundture. Hver år tager flere tusinde turister en rundtur på et stadion den ene dag og den efterfølgende dag bruges så på at nyde en enestående spansk fodboldkultur når holdet spiller en hjemmekamp.

Denne fremgangsmåde kan bestemt anbefales, hvis du først har sat kursen mod spansk fodbold. Det vil give dig du det største (og bedste) udbytte af dit besøg i for eksempel Barcelona, ??Madrid eller Sevilla.

Barcelona - Camp Nou Experience (Tour + Museum)

I Barcelona er det næsten en selvfølge, at du skal besøge Europas største fodboldstadion Camp Nou med plads til helt nøjagtigt 99,354 tilskurere. Med spillere, hjælpere og officials betyder det, at dette stadion kan samle tæt på 100.000 mennesker omkring en fodboldkamp, når der er alt udsolgt.

På stadion har du mulighed for både at besøge museet, og derefter tage en fantastisk tur rundt på stadionet. På rundturen kommer i forbi omklædningsrummene og får mulighed for at gå turen igennem spillertunnellen og ud på stadion. Rundturen omfatter også en tur helt op på toppen af stadion, hvorfra du kan nyde en helt unik panoramaudsigt over både tribuner og bane højt oppe fra.

Camp Nou er åbent hver dag. Dog er der begrænsede åbningstider på kampdage. Prisen er 23 Euro for voksne og 18 Euro for børn (6-13 år) samt ældre over 70 år. Turen rundt på stadionet og i museet tager omkring 90 minutter, hvis du går på egen hånd.

Mere info på: www.fcbarcelona.com/camp-nou/camp-nou-experience/detail/card/opening-times

Madrid - Santiago Bernabeu Tour

I den spanske hovedstad Madrid er Real Madrids hjemmebane Santiago Bernabeu bestemt et besøg værd. Stadionet kan besøges mandage og lørdage mellem 10 og 19, samt søndage fra 10:30 til 18:30. Men ligesom med Camp Nou er der begrænsede åbningstimer på spilledage.

Entreprisen er 19 Euro for voksne og 13 Euro for børn op til 14 år. Det mest populære er en tur, hvor du på egen hånd bevæger dig rundt på det gigantiske stadion. Her vil du få mulighed for at stå på tribunerne for at få udsigt over hele stadionet.

Ydermere får du mulighed for at besøge præsidentens afdeling, omklædningsrummene og du får sågar mulighed for at gå hele vejen gennem spillertunnellen og ud på banen. Hele rundturen har samme varighed som en fodboldkamp, altså ca. 90 minutter.

Mere info på: www.realmadrid.com/en/tickets/bernabeu-tour

Atlético de Madrid Museum og rundvisning på Estadio Vicente Calderón

Atlético de Madrid har altid været lillebroren i den spanske hovedstad, hvor Real Madrid altid har været den største både økonomisk, målt antal tilhængere og målt på antal trofæer.

Det skal dog understreges at Atlético Madrid de seneste år har taget kampen op på banen mod storebror og i 2015-2016 har de rent faktisk præsteret bedre i den hjemlige liga. Derudover har de faktisk ikke tabt til Real Madrid i over 10 kampe i træk.

Deres stadion Estadio Vicente Calderón er bestemt et besøg værd. Her får du samtidig også mulighed for at besøge Atlético de Madrid Museum.

Så ud over at du kan opleve et helt unikt stadion, får du også mulighed for at lære mere om klubbens historie og naturligvis opleve klubbens trofæer helt tæt på.

Prisen er 6 Euro for besøgende over 12 år eller 3 Euro for børn under 12 år. Der tilbydes også guidede ture til Estadio Vicente Calderón.

Sevilla - Real Betis - Benito Villamarin Stadion

Er du i Sevilla, må du ikke snyde dig selv for en tur rundt i Real Betis højborg, nemlig deres hjemmebanestadion Benito Villamarín Sevilla. Her får du en eventyragtig tur rundt i på deres stadion, hvor du besøger presserummet, trofæ-værelset, Real Betis omklædningsrum, går gennem spillertunnellen og kan få en rundtur på tribunen, hvorfra du kan nyde udsigten over hele stadionet. Der er åben på hverdag og prisen for besøget et 15 euro.

Valencia - Mestalla Forever Tour

Hvis du besøger Valencia, så er det næsten et must, at du også besøger byens fodboldstadion Estadio Mestalla. Dette stadion er helt unikt og har mange fantastiske detaljer.

På turen rundt kommer du helt tæt på omklædningsrummene, trofæværelset, ligesom du får mulighed for at tage turen gennem spillertunnellen. Turen guides på engelsk og koster 10,20 Euro for voksne.

Sådan som det ser ud lige nu, kan du tilsyneladende kun tage denne tour indtil udgangen af ??marts 2016. Det skyldes, at Valencia er i gang med at bygge et helt nyt stadion og derfor vil lukke det gamle ned, når det nye indvies.