På bryggeritur i London

Hvis du er på fodboldtur i London og har plads til lidt sightseeing, bør du besøge et af Londons mange små bryggerier og nyde en velbrygget og velskænket pint frisk fra fad. Vi guider dig her til nogle af de bedste bryggerier i London – små som store.

Hvis du ikke kun er fodboldentusiast, men også er ølentusiast, er der masser af muligheder for at få smagt på de gode engelske Ales på et af de mange londonbryggerier. Fodbold og en guidet bryggeritur er ganske enkelt det perfekte indhold i en herretur til de britiske øers hvoedstad. 

Camden Town Brewery i det nordlige London

Hvis dit rejsebudget ikke er det største, får du en meget billig bryggeritur hos Camden Town Brewery (55-59 Wilkin Street Mews).  En guidet tur på det lille bryggeri koster nemlig kun et enkelt pund. Du skal dog være hurtigt ude, for antallet af pladser er meget begrænset. Der er kun plads til 10 deltagere på hver rundvisning.

Måden, du sikrer dig en plads på, er ved at møde op på bryggeriet, den dag du gerne vil have en rundvisning og skrive dig på en liste. De guidede ture finder sted hver lørdag kl. 13. og kl. 14, og en tur tager ca. en halv time.

Hvis du får lyst til en pint under rundvisningen, kan du selvfølgelig købe bryggeriets øl.  Det ene pund, du betaler for rundvisningen, bliver i øvrigt doneret til velgørenhed.

London Fields Brewery i det østlige London

I det østlige London finder du bryggeriet “London Fields Brewery” (365-366 Warburton Street), hvor der dagligt er guidede ture for turister. Rundvisningen tager cirka én time, og her får du en grundig indføring i, hvordan man brygger øl, og hvilke ingredienser London Fields Brewery bruger i deres ølbrygning.

Efter en times rundvisning og foredrag om øl melder tørsten sig. Derfor afsluttes rundvisningen også med en prøvesmagning af bryggeriets øl.

Fra mandag til fredag afholdes rundvisningerne kl. 19, og i weekenden er der guidede ture kl. 12, 13, 14, 15, 16 og 17. De guidede ture på London Fields Brewery koster 10 pund, og du skal være over 18 år for at komme med.

Griffin Brewery i det vestlige London

Fuller’s Griffin Brewery (Chiswick Lane South) ligger i det vestlige London, og er måske det London Bryggeri, der er mest kendt blandt danskerne. Du finder i hvert fald øllene fra Fullers i mange danske supermarkeder og på værtshuse.

En rundvisning koster 12 pund og varer ca. en halv time. På rundvisningen får du blandt andet at vide, hvordan man historisk set har brygget øl i England og resten af Storbritannien. Rundvisningerne finder sted alle hverdage klokken 11, 12, 13 og 14, og der er en aldersgrænse på 18 år. Hele herligheden afsluttes med en prøvesmagning af Fullers kendte og populære øl. 

Truman's Bryggeri i det østlige London

Truman’s Bryggeri (2-3 Stour Road) findes i det østlige London og tilbyder rundvisninger hver torsdag kl. 18.30 og lørdage kl. 14. Bryggeriet kan dateres helt tilbage til 1666 og var i slutningen af 1800-tallet et af verdens største bryggerier. Brygget måtte dog dreje nøglen i 1989, men i 2010 blev bryggeriet genåbnet.

På rundvisningen i bryggeriet får du selvfølgelig et indblik i bryggeriets lange historie. Desuden får du mulighed for at prøvesmage øllet. Både det øl, der er undervejs i brygprocessen, og det færdige resultat. Rundvisningen koster 15 pund, og der er en aldersgrænse på 18 år.

Meantime Brewing Company i det sydøstlige London

Meantime Brewing Company er et nyt bryggeri, som blev grundlagt i år 2000 beliggende i det sydøstlige London (Blackwell Lane). Rundvisningen tager ca. 2 timer og afsluttes selvfølgelig med ølsmagning af bryggeriets øl.

På hverdage starter rundvisningen kl. 19, og om lørdagen er tidspunkterne 12, 13.30, 15, 18 og 19.30 og om søndagen kl. 12 og 14. Rundvisningen koster 20 pund.

Billterne til fodboldkampene i London finder du lige her: http://www.fodboldbilletter.com/premier-league/billetter/