Oplev publikumsfesten i Tyskland

Hvis du vil opleve en ægte publikumsfest, når det gælder fodbold, skal du helt sikkert tage til Tyskland. De har klart flest tilskuere til deres kampe, og i Bundesligaen generelt ligger publikumsgennemsnittet per kamp på mere end 42.000 tilskuere!

Altså er der altid et fantastisk rykind på lægterne, næsten uanset hvilket hold der spiller. De 7 hold med flest tilskuere, lokker mellem 50.000 og 80.000 tilskuere til deres hjemmekampe, og selv bundholdene i ligaen, lokker typisk over 20.000 tilskuere til kampene.

Nedenfor finder du en lille gennemgang af de 11 hold med flest tilskuere i Bundesligaen (statistikken er fra før sæsonen).

Borussia Dortmund

Det højeste gennemsnit har Borussia Dortmund med lidt over 80.000 tilskuere på deres arena Signal Iduna Park i Dortmund (Nordvesttyskland). Frygtet af modstanderholdenes spillere er fremfor alt den ”gule mur”, der står bag ved det ene mål. Den består af lidt over 24.000 hjemmeholdstilskuere, der fast har ståpladser på tribunen mod syd.

 

FC Bayern München

Som nummer 2 på listen, når det gælder gennemsnitlige antal tilskuere i Bundesligaen, kommer FC Bayern München, som gennemsnitligt har over 70.000 tilskuere hjemme på Allianz Arena i München (Sydtyskland).

For de to første hold, betyder deres tilskuergennemsnit, at de næsten har udsolgt til alle deres hjemmekampe.

FC Schalke 04

Det gælder også for nummer 3 på listen, nemlig FC Schalke 04 som har et snit på omkring 61.500 tilskuere hjemme på Veltins-Arena i Gelsenkirchen (Nordvesttyskland).

Hamburg

Derefter kommer Hamburg med lidt over 53.000 tilskuere hjemme på Volksparkstadion (med maksimumskapacitet på 57.000 tilskuere). Du finder denne arena i den nordvestlige del af Hamburg (cirka syv kilometer fra bymidten) omkring en lille times kørsel fra den danske grænse.

VfB Stuttgart, Borussia Mönchengladbach og Hertha BSC

Bagefter kommer tre hold, der ligger ret lige på listen og som alle har omkring 50.000 tilskuere i snit. VfB Stuttgart har lidt under 51.000 tilskuere på Mercedes-Benz Arena i Stuttgart (maxkapacitet er 60.449), Borussia Mönchengladbach med noget over 50.000 tilskuere og Hertha BSC med cirka det samme snit hjemme på Olympia Stadion i Berlin (som kan rumme lidt over 74.000 tilskuere, når der er helt udsolgt).

FC Köln, Eintracht Frankfurt, Hannover 96 og Werder Bremen

Derefter findes naturligvis mange flere hold i Bundesligaen, med et stort og spektakulært publikumstryk på kampene. Eksempelvis har FC Köln i snit 48.329 tilskuere, Eintracht Frankfurt plejer at runde 47.600 tilskuere, Hannover 96 en smule over 43.000 og Werder Bremen plejer at lokke lidt under 41.000 tilskuere til.

Så at planlægge en fodboldrejse til Tyskland og Bundesligaen kommer garanteret til at blive et publikumsmæssigt minde for livet for dig. Du finder fodboldbilletter til holdene i Bundesligaen på denne side:

www.fotbollsbiljetter.se/bundesliga/biljetter