New White Hart Lane – Fremtidens Tottenham

New White Hart Lane – Fremtidens Tottenham

Fremtiden tegner lys for Tottenham Hotspurs. Klubben råder over en talentfuld trup, en højtbeundret træner samt snart et spritnyt stadion. Alt sammen skal være med til at føre klubben til hæder og succes i hjemlige såvel som internationale turneringer.

Tottenham har i de seneste sæsoner overhalet Arsenal i at være Nordlondons flagskib. Mens Arsène Wengers tropper lider med at finde rytmen i Premier League, høster Tottenham sølvmedaljer og Champions League-fodbold og ligner p.t. den klub af de to, der er nærmest et nationalt mesterskab i nær fremtid. Med tilgangen af det nye stadion New White Har Lane – eller hvad det nu ender med at komme til at hedde – er klubben blot med til at styrke positionen i engelsk fodbold.

NFL, tv-penge og stadionsponsor

Det er ikke kun europæisk fodbold, som det nye stadion skal lægge græs til. Også amerikansk fodbold skal pryde det nye vidunder af et stykke arkitektur. Organisationen bag NFL-turneringen har i den anledning smidt omkring 85 millioner kroner i stadionprojektet. Det er dog kun småpenge ud af de i alt over 6 milliarder kroner, som stadionet ventes at koste. Klubben kan dog godt forvente at få en bid af de mange tv-penge fra NFL-kampene, hvilket godt kan gå hen at blive en lukrativ forretning.

Så er der også hele polemikken omkring, hvad der bliver stadionets navn. Indtil videre kaldes det blandt andet New Tottenham Stadium, New White Hart Lane og White Hart Lane II. Det er imidlertid blot kun et spørgsmål om tid, før en storsponsor vil træde til og smide adskillige 100 millioner i klubkassen for at sikre sig rettighederne til stadionnavnet.

Romantikere vil mene, det er synd, at stadionet ikke kan hedde New Lane eller andet, der rimer mere på Tottenhams historie, men det er nu engang sådan, at fodbold og forretning fungerer i dag. Når der er så store penge på spil, er klubberne som oftest nødsagede til at give afkald på romantiske tendenser.

Kan Tottenham holde på profilerne?

Det nuværende Tottenham-mandskab består af en række yderst talentfulde spillere, som efterhånden har spillet sammen i mange sæsoner. Her tænkes der ikke mindst på profiler som Harry Kane, Dele Alli, Christian Eriksen, Jan Vertonghen, Hugo Lloris, Eric Dier, Mousa Dembélé og flere. Mange af disse er i deres bedste fodboldalder, og det spekuleres derfor i, om det ikke snart er Tottenhams tur til at gå hele vejen i enten Premier League eller Champions League.

Men hvad der er Tottenhams styrke, kan også ende med at blive deres om ikke deroute så i hvert fald tilbagegang. Netop fordi spillerne og holdet som helhed præsterer på så flot et niveau, bliver de automatisk interessante for endnu større klubber. Og banker FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United og så videre først på døren, kan det være svært for spillerne ikke at lukke dem ind.

Og dét er Tottenhams største opgave i de kommende transfervinduer: Holde på de store profiler. I den sammenhæng må manager Mauricio Pochettino endelig ikke glemmes. Argentineren skal have en stor del af æren for, at klubben har løftet sig til at være en god subtopklub til en seriøs mesterskabskandidat.

Med et nyt og topmoderne stadion kan ovenstående mission være nået et nøk nærmere målet. Tanken om 62.000 fanatiske og skrålende fans, der kan få hårrene til at rejse sig på enhver spiller og fan, kan være svær at modstå for selv de største profiler, som har Tottenham-logoet helt tæt på hjertet.