Glasgow derby er tilbage i Skotland til efteråret

Efter fire års fravær er Rangers FC igen tilbage i Premier League i Skotland (landets øverste fodbold liga). Hvilket i sig selv gør at fodboldrejsende kan se frem til mange dramatiske derbykampe i Glasgow.

For fire år siden – efter 2011-2012 sæsonen – gik Rangers FC konkurs efter at være havnet i en uoverkommelig dårlig økonomisk situation. De blev derfor tvangsnedrykket til den 4. bedste division i Skotland. Siden da er de langsomt kravlet op af stigen og forleden kunne de så fejre, at de havde vundet Skotlands anden bedste division. Det betyder at de igen er klar til den øverste liga i Skotland (Premier League).

Ranger FC tilbage i Premier League

Fra dette efterår bølger fodboldfølelserne skyhøjt på ny i Glasgow, nu hvor begge byens to store hold (Rangers og Celtic) atter spiller i den bedste liga, og derfor flere gange i løbet af sæsonen vil møde hinanden i de dramatiske liga derbys, der almindeligvis kaldes for ”Old Firm Derby”. For på grund af Rangers’ tvangsnedrykning, har der de seneste år kun været en række cup derbys mellem holdene.

Rangers er faktisk en succesfuld og stor klub, der blev grundlagt i 1872. De har blandt andet vundet den øverste liga i Skotland 54 gange, de har vundet League Cup 27 gange og Scottish Cup 33 gange. Klubbens største internationale succes var i 1972, da de kom i finalen i UEFA Cup Winners Cup og vandt 3-2 mod FC Dinamo Moskva.

Ibrox Stadion

Rangers spiller deres hjemmekampe på Ibrox Stadium, der har plads til ca. 51.000 tilskuere. I den forgange sæson har de tiltrukket langt over 40.000 tilskuere pr. kamp, hvilket må siges at være en præstation, når holdet end ikke var i Premier League.

Men nu er de så tilbage i den bedste liga til næste sæson og de bør derfor tiltrække tæt på 50.000 tilskuere til de fleste kampe. Så vil du se Rangers spille på hjemmebane, skal du nok være klar til at købe billetter, så snart de sættes til salg.

Stadionet ligger lidt syd for centrum af Glasgow. Du kan nemt komme dertil med byens undergrundsbane, og skal efter ca. 10-15 minutter stå af på Ibrox station.

Stadionrundture

Enhver, som ønsker at opleve Rangers hjemmebane, Ibrox Stadium, bør deltage i guidede ture, der afholdes fredage, lørdage og søndage (under kampdage er der dog begrænset antal rundvisninger). Det koster 10 pund og omfatter besøg i Rangers’ omklædningsrum, et besøg inde i holdets trofærum, hvor der står mange flotte trofæer fra de mange cup- og turneringssejre, lige som du får mulighed for at komme ud gennem spillertunnellen og derefter at sidde på spillerbænken ved siden af ??banen.

 

Du har således mange spændende oplevelser at se frem til, hvis du planlægger en fodboldtur til Glasgow i efteråret. Og det gælder naturligvis, uanset om du ønsker at se Rangers spille en hjemmekamp, ??se en derbykamp mellem de to rivaler Rangers og Celtic, eller bare ønsker at se Celtic spille hjemme på Celtic Park.

Vil du vide mere om byens anden storklub?

For at se, hvornår Celtic spiller på hjemmebane eller for at læse om stadionrundvisningerne på Celtic Park, kan du læse mere i følgende artikel: http://www.fodboldbilletter.com/celtic/billetter/