Fodbold og bilmuseer i Italien

En kombination af et fodboldbesøg i Italien, sammen med nogle interessante museer, såsom sportog fodboldmuseer, er altid sjovt for både store og små. Vi vil derfor gerne give dig nogle til tips til, at give din rejse lidt ekstra Italiens krydderi.

Juventus Museum i Torino

Juventus Museum, er som navnet antyder, der hvor du kan læse og finde ud af alt om fodboldklubben Juventus og klubbens historie. Prisen til museet er 15 euro og det er åbent hver dag undtagen tirsdag. Vi anbefaler at du kombinerer et besøg på museet sammen med en stadion-tour. Dette koster 22 euro tilsammen (dvs. stadiontur samt adgang til museet). Mere info på følgende side:

www.juventus.com/en/stadium-and-museum

San Siro Museum i Milano

Besøger du den Norditalienske storby Milano, så kan det i stor grad anbefales at besøge San Siro Stadium (San Siro). Det enorme stadion har plads til 82.000 mennesker og er har en helt unik historie. Dette stadion er nemlig hjemmebane for to af Italiens største hold, nemlig A.C. Milan og Inter Milan.

Stadionet er åben dagligt fra 9:30-17:00 og entréprisen er 17 euro. Efter rundturen på det flotte stadion  vil du også kunne besøge San Siro Museum, som kan fortælle alt, hvad du kunne du ønsker at vide om de to storehold Inter Milan og A.C. Milan:

www.sansiro.net/?page_id=1761&lang=en

Italiens fodbold museum i Firenze

Museo del Calcio er i Firenze, er stedet hvor man, blandt andre ting, kan se på tusindvis af billeder og hundredvis af videoklip fra den italienske fodboldkultur gennem historien. Dette er et must at besøge for alle fodboldinteresserede, da den Italienske liga altid har været i top 5 i verden. Der er åbent mandag til torsdag samt på lørdage og prisen er 5 euro. Deres officielle hjemmeside er på nuværende tidspunkt kun på italiensk, men findes her:

www.museodelcalcio.it/contatti-museo-calcio.html

Mere generel information om Museo del Calcio, kan du finde på engelsk her:

www.firenzeturismo.it/en/informazioni-utili-2/famiglie-e-bambini-2/tutti-al-museo-2/2472-museo-del-calcio-2.html

Museo Ferrari i Modena og Maranello

Det er de færreste mennesker som kan stå for en rød Ferrari. Derfor besøger tusindvis af mennesker hvert år de to Ferrari museer, som faktisk kun ligger omkring to kilometer væk fra hinanden. I Modena kan du finde Museo Enzo Ferrari, der fortæller historien om Ferrari stifteren, Enzo Ferrari’s liv og samtidig kan du opleve en række helt unikke og smukke biler. Vil du hellere vide mere om historien om Ferrari Formel 1, så er det Museo Ferrari i Maranello, det gælder. Entré til hver af museerne koster 15 euro, men du vil besøge begge kan du spare 4 euro og betale 26 euro. Begge museer er åben dagligt fra 9:30-18:00 fra november til marts og 9:30-19:00 fra april til oktober. Mere information om de to museer kan findes her:

musei.ferrari.com/?lang=en

Ducati museum i Bologna

I 2016 er Ducati-museet lukket for renovering mellem den 29. marts og midten af ??juni, men rundturen på deres særprægede fabrik holdes åbent som sædvanlig. Bemærk at du er nødt til at bestille besøg i forvejen:

www.ducati.com/company/visit_us/index.do?tab=museum&_ga=1.134905649.1137464061.1455539239

Hvis du ønsker flere tips om motormuseer i Italien, så er det hjælp at hente her: www.italiantourism.com/auto.html