Flere går til Premier League kampe

Det kan være udemærket at se en god Premier League kamp hjemme fra sofaen, men der er intet, der slår oplevelsen af sidde på et tætpakket stadion og fornemme den intense atmosfære, når verdens bedste fodboldhold og spillere disker op med lækkerier på banen. Tilskuertallet er da også stigende i verdens stærkeste liga.

Premier League er fyldt med spændende og intense opgør og rivalisering mellem de mange store klubber. Det er kampe, som naturligt tiltrækker rigtig mange tilskuere, og hvor der tit er fuldstændig udsolgt. Vi har kigget på de hold, der tiltrækker flest tilskuere i gennemsnit, når man kigger på de seneste sæsoner.

Flest tilskuere til Uniteds hjemmekampe

Flest tilskuere tiltrækker mægtige Manchester United.  Uniteds hjemmebane – Old Trafford – har en tilskuerkapacitet på næsten 76.000 tilskuere, og tilskuergennemsnittet til Uniteds hjemmekampe ligger som regel på lidt over 75.000. 

På andenpladsen over hold med flest tilskuere ligger Arsenal, med næsten 60.000 tilskuere i gennemsnit pr. hjemmekamp. Den maksimale kapacitet på det 10 år gamle Emirates-stadion er 62.500 tilskuere.

Herefter følger den næste Manchester klub; Uniteds ærkerivaler fra Manchester City. The Sky Blues, klubbens tilnavn, tiltrækker 50.000 tilskuere i gennemsnit. Citys hjemmebane Etihad Stadium har en kapacitet på lidt over 55.000.

Liverpool udvider Anfield og tager kampen op

Nr. 5 på listen over de Premier League-klubber der tiltrækker flest tilskuere, er Englands mest vindende klub nogensinde; Liverpool FC.  Når Liverpool FC spiller på Anfield, er der plads til 45.000 tilskuere, og i gennemsnit er der normalt omkring 44.000 tilskuere til Liverpools hjemmebaneopgør.

Fra sæsonen 2016/2017 bliver Anfield derfor udvidet med flere pladser. Udvidelsen betyder, at der kommer 8.500 ekstra siddepladser på stadionets Main Stand, mens der på Anfield Road-tribunen kommer 4.800 ekstra siddepladser. De mange ekstra pladser vil helt sikkert betyde, at tilskuersnittet til Liverpools kampe bliver øget.

Bundhold tager overraskende sjetteplads

Det sjette højeste tilskuergennemsnit kæmper Chelsea og Sunderland om. Begge klubber har et tilskuergennemsnit på lidt over 40.000 tilskuere. Sunderlands hjemmebane ”Stadium of Light” har en kapacitet på næsten 49.000 tilskuere. I gennemsnit overværes kampene af mellem 42 og 43.000 tilskuere. Et imponerende snit set i lyset af, at Sunderland de sidste mange år har befundet sig nederest i tabellen i Premier League og ofte må kæmpe om nedrykning.

Chelseas hjemmebane Stamford Bridge har en kapacitet på 42.000 tilskuere, og der er stort set altid totalt udsolgt. For at matche den store efterspørgsel har Chelsea planer om at bygge et nyt stadion til 60.000 tilskuere. Stadionbyggeriet påbegyndes i 2017 og afsluttes i 2020, hvis alt går efter planen.

Det nye stadion kommer til at ligge nøjagtig samme sted, som Stamford Bridge ligger i dag. Mens byggeriet står på, rykker Chelsea teltpælene op og flytter til Wembley Stadium.

Efter Sunderland og Chelsea følger Everton med deres hjemmebane Goodison Park. Til Liverpool-klubbens kampe er der i snit 38.500 tilskuere på stadionet, der kan rumme omkring de 40.000 tilskuere.

Fyldt til sidste plads

Som du kan se, så er der tit fyldt til stort set sidste plads på de engelske Premier League stadions og flere har planer om at udvide. Det betyder samtidig, at mange af de gamle, traditionsrige engelske stadions står til opgradering og den gamle stemning dermed oftest forsvinder.

Så skal du nå at opleve de gamle engelske Premiere League stations, er det nu du skal planlægge din fodboldrejse. Så må du leve med, at der er lidt trængsel på bænkene.