Budgetguide til Madrid

Den spanske hovedstad Madrid er en fantastisk storby at besøge. Byen byder på et fantastisk natteliv, et rigt kulturliv og masser af kulinariske oplevelser. Så der er masser af spændende aktiviteter, du kan kaste dig ud i, udover at du selvfølgelig skal opleve en kamp med ét af byens to europæiske storhold: Atletico eller Real.

Selvom fodboldture og storbyoplevelser som regel er en dyr fornøjelse, behøver det ikke at være sådan. Her giver vi dig nogle tips, så du kan få rejsebudgettet til at strække lidt længere, når du er i Madrid på fodboldtur.

Nyd en øl eller et glas vin med gratis tapas

Der er masser af muligheder for at spise billigt i Madrid. Eksempelvis kan du slukke tørsten med en kold cerveza (øl på spansk) og få mad med i købet. Det handler ikke om et stort måltid, men lækker spansk tapas, som nærmest er den spanske nationalret. Tapas består af små enkle retter, som eksempelvis kartoffelbåde, blæksprutter, sortfodsskinke, artiskokhjerter, vagtelæg og lignende.

Øl og gratis tapas fås på mange af byens barer og koster kun omkring 2 euro. Det betyder, at du for 10 euro får 5 øl med en tapasret til. Så behøver du ikke bruge så mange penge på restaurantbesøg, som du ellers skulle, hvis du skulle ud og spise en traditionel middag med vin, øl og mad. Der findes også forskellige vinbarer, som tilbyder forskellige former for tapas, når du køber et glas vin.  

Klik på linkene nedenfor. Her finder du tips til barer, som tilbyder gratis tapas, når du køber en øl eller et glas vin.

www.timeout.com/madrid/food-and-drink/madrid-bars-with-free-tapas

http://madridnofilter.com/11-great-bars-for-free-tapas-in-madrid   

Kom let og billigt rundt i byen med undergrundsbanen

Når du skal rundt i Madrid, er det billigst at køre med de offentlige transportmidler. Et dagskort koster 8,40 euro, og et to-dages-kort koster 14,20 euro. Skal du være i Madrid i 3 dage, koster et transportkort 18,40 euro, for 5 dage er prisen 36,80 euro, og for et ugekort kommer du af med 35,40 euro.  Det er derfor en god idé at lave lidt langtidsplanlægning, så du får købt det rigtige rejsekort fra starten.

Ankommer du med fly til Madrid, kan du tage undergrundsbanen ind til centrum af Madrid eller direkte til Real Madrid og Atlectico Madrids hjemmebaner Estadio Santiago Bernabéu og Estadio Vicente Calderón. Toget kører fra Terminal 2 og 4 i lufthavnen.

Metrolinje 8 går til Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport på under 15 minutter, og det koster kun 5 euro for en enkeltbillet. Men det er som nævnt billigere at købe en dagsbillet eller en flerdagesbillet, hvis du skal rundt i Madrid i flere dage.  Disse billetter kan du også købe i lufthavnen.

Sådan kommer du til stadion

Real Madrids hjemmebane Estadio Santiago Bernabéu ligger centralt i Madrid, så du kan let komme derhen på gåben. Du skal gå efter en gade, der hedder Paseo de la Castellana. Hvis du ikke bor i centrum eller hellere vil tage undergrundsbanen, skal du tage linje 10 til stationen ”Santiago Bernabéu”.

Estadio Vicente Calderón – Atleticos hjemmebane – ligger i den sydvestlige del af Madrid. Hvis du foretrækker at gå, tager det ca. 30 minutter at kommer til stadion fra den centrale plads i Madrid: Plaza Mayor. Ellers kan du tage undergrundsbanens linje 5 til stationen Pirámides og gå cirka 10 minutter derfra til arenaen.

Biletter til Madrids to stolte fodboldklubber, Real Madrid Club de Fútbol og Club Atlético de Madrid, finder du her:

http://www.fodboldbilletter.com/real-madrid/billetter/